Päivitetty viimeksi 19. huhtikuuta 2018

Tämä on SPD:n tietosuojakäytäntö.  SPD muodostuu SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH- ja SPD Development Company Limited -yrityksistä.  SPD on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi. SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH valvoo henkilötietojesi käsittelyä tässä sivustossa tietosuojalainsäädännön mukaisesti. SPD käyttää tämän sivuston hoidossa luotettuja liikekumppaneita.

Tässä tietosuojakäytännössä kuvaillaan, minkä tyyppisiä tietoja SPD ja sen luotetut liikekumppanit keräävät tämän sivuston kautta ja palveluja suorittaessaan ja miten SPD käyttää ja suojaa näitä tietoja. Tietosuojakäytännössä kerrotaan myös, mitä tehdä, jos et halua, että henkilötietojasi (määritelty alla kohdassa ”Henkilötietojen kerääminen”) kerätään, kun käyt sivustossa tai pyydät palveluita, ja kuinka voit käyttää, korjata, poistaa tai kieltää jo antamiesi tietojen käytön.

Käytäntö koskee vain tätä SPD:n sivustoa ja palveluja. Se ei koske (näihin kuitenkaan rajoittumatta) bannereita, arvontoja ja muita mainoksia tai kampanjoita, joita SPD tukee tai joihin se osallistuu kolmansien osapuolien Internet-sivustoissa. SPD pidättää oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä ilman ennakkoilmoitusta. SPD julkaisee mahdolliset uudet tai muutetut käytännöt tässä ja kehottaa käymään tällä sivulla säännöllisesti, jotta pysyt ajan tasalla. 

Käyttämällä tätä sivustoa tai mahdollisia SPD:n tarjoamia palveluja (esimerkiksi soittaessasi SPD:n Careline-palvelunumeroon) hyväksyt tällä sivulla julkaistut tietosuojakäytännön ehdot.  Lisäksi tätä sivustoa ja palveluja koskevat käyttöehdot.

Jos et hyväksy jotakin tämän käytännön osaa, älä anna henkilötietojasi (määritelty alla kohdassa "SPD:n keräämät henkilötiedot") tässä sivustossa tai palveluja pyytäessäsi.

SPD:n keräämät henkilötiedot

Tässä tietosuojakäytännössä "henkilötiedoilla" tarkoitetaan yksilöllisesti tunnistettavissa olevia tietoja, kuten seuraavia:

  • nimi
  • postiosoite
  • puhelinnumero ja SPD:n Careline-palvelunumeroon tulleiden puheluiden äänitteet
  • pankkitiedot
  • käyttäjänimi
  • syntymäaika
  • sähköpostiosoite
  • terveystiedot, kuten tuotteen käyttöön liittyvät terveystiedot
  • myöhempää viestintää koskevat asetukset
  • muut mahdolliset tiedot, joita voidaan käyttää perustellusti sinun yksilölliseen tunnistamiseesi ja joita keräämme soittaessasi meille, käydessäsi sivustoillamme tai käyttäessäsi mobiilisovelluksiamme tai palvelujamme.

Kun käytät tätä sivustoa tai palveluja, SPD voi kerätä joitakin tai kaikkia näistä henkilötietotyypeistä. SPD ei kerää henkilötietoja, ellet vapaaehtoisesti anna niitä.

Kun annat SPD:lle henkilötietojasi, valtuutat SPD:n käyttämään niitä tietosuojakäytännön mukaisesti. Paikallisen lainsäädännön sisältämien vaatimusten tai oikeuksien mukaisesti tähän sisältyy oikeutesi

  • rajoittaa henkilötietojen käyttöä SPD:n toimesta tämän tietosuojakäytännön mukaisesti
  • pyytää pääsyä henkilötietoihin tai kopiota henkilötiedoista, joita SPD kerää tämän sivuston kautta
  • pyytää, että SPD päivittää tiedot tai korjaa mahdolliset virheet
  • estää tai rajoittaa henkilötietojesi käyttöä SPD:n toimesta 
  • pyytää SPD:tä poistamaan henkilötietosi tietokannastaan
  • tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystä asianmukaiselle tietosuojaviranomaiselle.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota yhteyttä SPD:hen. Löydät yhteystiedot alla olevasta "Keneen ottaa yhteyttä" -kohdasta. Osa palveluistamme voidaan tarjota vain, jos annat meille tarvittavat henkilötiedot. Jotta SPD voi suojata tallentamiaan henkilötietoja, sen saattaa olla tarpeen tarkistaa henkilöllisyytesi ennen kuin se sallii pääsyn tietoihisi. Sovellettavan lainsäädännön niin salliessa SPD voi periä maksun ennen kuin se toimittaa kopion tallentamistaan henkilötiedoistasi.

SPD ei kerää tai säilytä tarkoituksella henkilötietoja lapsista, jotka ovat alle 13-vuotiaita tai jotka ovat alle paikallisen lainsäädännön määrittämän ikärajan.  Tuotteitamme ja palvelujamme ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille.   Jos olet alle 13-vuotias, älä lähetä mitään henkilötietoja sivustomme kautta ilman vanhemman tai huoltajan nimenomaista suostumusta ja apua.

Kuinka SPD käyttää tietojasi 

Antaessasi henkilötietojasi tässä sivustossa tai palveluja pyytäessäsi SPD käyttää niitä siihen tarkoitukseen, mitä varten ne kerättiin, mukaan lukien rajoituksetta seuraavat tarkoitukset: 

  • SPD voi pyytää luotettuja liikekumppaneitaan käsittelemään tai analysoimaan kerättyjä tietoja, kuten henkilötietojasi, voidakseen ymmärtää asiakkaiden tarpeita ja vastata niihin.
  • Jos tilaat sähköisen uutiskirjeen tai pyydät tietoja SPD:ltä, annat suostumuksesi SPD:lle lähettää sinulle tietoja ja/tai tarjouksia SPD:n tuotteista ja/tai palveluista, joiden SPD arvioi voivan kiinnostaa sinua, tai kutsua sinut osallistumaan tutkimukseen, tarjouskampanjaan tai muihin aktiviteetteihin, jotka liittyvät tuotteisiimme (mukaan lukien, niihin kuitenkaan rajoittumatta, tuotteidemme suosittelut). Voit lopettaa SPD:n viestien vastaanottamisen milloin haluat. (Katso tiedot viestien peruutuksesta jäljempänä kohdasta "Keneen ottaa yhteyttä".)
  • Jos pyydät tuotetta tai palvelua SPD:ltä, annat SPD:lle suostumuksen käyttää henkilötietojasi ja jakaa niitä luotettujen liikekumppaniensa kanssa, jotta he voivat täyttää pyyntösi (mukaan lukien, niihin kuitenkaan rajoittumatta, tuotteen tai palvelun toimittaminen). SPD ei valtuuta näitä luotettuja liikekumppaneita käyttämään henkilötietojasi millään muilla tavoin, vaan ainoastaan pyyntösi täyttämisen edellyttämällä tavalla.

Huomaa, että SPD luovuttaa henkilötietosi, mikäli lainsäädäntö niin edellyttää. Tietyissä maissa henkilötietosi saattavat olla lainvalvonta- ja turvallisuusviranomaisten käytettävissä paikallisten määräysten mukaisesti.

Muut tiedot, joita SPD voi kerätä

Tämä sivusto voi kerätä sinulta myös muita kuin henkilötietoja. SPD voi esimerkiksi kerätä evästeiden avulla tietoja päivämäärästä ja ajasta, jolloin käytät sivustoamme, käyttämäsi verkkoselaimen tyypistä ja sivustosta, josta siirryit sivustoon.

Eväste on pieni tiedosto, joka asetetaan laitteellesi sivustokäynnin yhteydessä ja joka on sen sivuston tunnistettavissa, joka lähetti evästeen. SPD voi käyttää evästeitä kerätäkseen tietoja tässä sivustossa käydessäsi esimerkiksi siitä, mitä sivuston osia käyt katsomassa ja mitä palveluita käytät sivuston kautta. SPD kerää näitä tietoja voidakseen räätälöidä sivustoa ja sen tuotteita ja palveluita käyttäjän tarpeiden ja kiinnostuksenkohteiden mukaan. Evästeitä voidaan myös käyttää nopeuttamaan sivuston käyttöä tulevaisuudessa. Sivusto voi esimerkiksi tunnistaa, että olet jo antanut henkilötietosi, joten niitä ei tarvitse kysyä enää uudelleen. Useimmat selaimet on määritetty siten, että ne hyväksyvät evästeet automaattisesti. Jos haluat, voit kieltää evästeet tai pyytää varoitusta niiden lähettämisestä. Sivuston evästeiden kieltäminen voi merkitä sitä, että et voi käyttää tiettyjä sivuston osia tai vastaanottaa sinulle räätälöityä tietoa vieraillessasi sivustossa.

SPD pyrkii myös jatkuvasti parantamaan sivustoaan. Tätä varten SPD voi mitata sivuston tehoa keräämällä tietoja siitä, milloin vierailit sivustossa ja mitä linkkejä napsautit. Sivuston tilastotietoja voidaan käyttää sivustokokemuksen räätälöintiin sekä sivuston käyttöä koskevien tilastojen anonyymiin arviointiin. Tietokoneesi tietoja, kuten IP-osoitetta (Internetiä käytettäessä tietokoneellesi määrättävää numeroa) ja käyttämääsi selaintyyppiä ja käyttöjärjestelmätyyppiä, voidaan myös kerätä ja liittää henkilötietoihisi. Näin varmistetaan, että sivusto tarjoaa parhaan mahdollisen käyttökokemuksen kävijöilleen ja että se on tehokas tietolähde.

Tietyt sivut, joilla vierailet, voivat lisäksi kerätä tietoja käyttämällä jäljitteitä (pixel tags, clear gifs). Niitä voidaan jakaa luotettujen liikekumppanien kanssa, jotka tukevat suoraan SPD:n myyntiä edistäviä toimia ja sivuston kehitystä. Saatamme esimerkiksi jakaa tiedot sivustossa käynneistä mainostoimiston kanssa, jotta sivuston bannerimainokset voidaan kohdistaa entistä paremmin. Jäljitteiden avulla kerätyt tiedot eivät ole henkilökohtaisesti tunnistettavia, vaikka ne voidaan liittää henkilötietoihisi.

Myös mobiilisovelluksiemme mobiililaitteisiin lataamisen yhteydessä saatamme kerätä tietoja pyytämällä niitä sinulta. Keräämme sovellusten välityksellä tietoja myös automaattisesti.

Seuraavat ovat esimerkkejä tietotyypeistä, joita saatamme kerätä automaattisesti sovellusten välityksellä:

  • yksilöllinen tunniste
  • tietoja laitteen käyttöjärjestelmästä
  • tietoja siitä, miten käytät sovellusta.

SPD voi täydentää antamiasi tietoja muilla sillä jo olevilla tai kolmannelta osapuolelta saaduilla tiedoilla. SPD tekee näin voidakseen tarjota juuri sinun tarpeisiisi kohdistettuja tuotteita ja palveluita.

Käyttäjän luoma sisältö 

Joissakin SPD:n sivustoissa, sosiaalisen median alustoissa ja sovelluksissa käyttäjät voivat lähettää omaa sisältöään muita tarkoituksia varten, kuten arvosteluja ja kommentteja. Muista, että käyttäjäsisältönä SPD:n sivustoille tai sosiaalisen median alustoille lähettämistäsi tai julkaisemistasi tiedoista saattaa tulla julkista tietoa. Noudata varovaisuutta päättäessäsi paljastaa henkilökohtaisia, taloudellisia tai muita tietoja tällaisissa viesteissä tai julkaisuissa. SPD ei voi estää muita käyttäjiä käyttämästä tällaisia tietoja tavalla, joka saattaa rikkoa tätä tietosuojakäytäntöä, lakeja tai yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi. SPD ei vastaa tällaisten julkaisujen seurauksista.

Tietojen käsittely

Henkilötietojen käsittelyn oikeudelliseen perustaan vaikuttaa se, minkälaisessa vuorovaikutuksessa olet ollut SPD:n kanssa. Keräämiemme tietojen tyyppi ja tietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeudellinen perusta esitetään seuraavassa:

Tiedon tyyppi Tarkoitus Perusta

Careline-asiakaspalvelu

Sähköpostiosoite, nimi, puhelinnumero, sosiaalisessa mediassa käytetty nimi, joskus muita tietoja

Voidaksemme täyttää pyyntösi, tunnistaaksemme aikaisemmat yhteydenotot voidaksemme tukea käytössäsi olevan tuotteen käyttöä, lähettääksemme sinulle kyselyysi liittyviä materiaaleja sekä ehkäistäksemme petoksia ja täyttääksemme oikeudelliset velvoitteemme Perusteltu syymme hallita kuluttajien kyselyitä 

Markkinointi

Sähköpostiosoite, nimi, puhelinnumero, sosiaalisessa mediassa käytetty nimi, joskus muita tietoja

Voidaksemme tehdä kyselytutkimuksia, joilla selvitetään mielipiteitäsi tuotteistamme, lähettääksemme sinulle uutiskirjeitä tai muita markkinointitietoja tuotteistamme tai pyytääksemme sinulta tuotesuositteluita

Suostumuksesi

 

Tämä sisältää henkilötiedot,

  • joita annat SPD:lle sen sivuston ja palvelujen käytön yhteydessä
  • joita julkaiset verkkosivustollamme, sosiaalisen median alustoilla tai palvelujemme kautta
  • jotka koskevat sitä, miten käytät verkkosivustoamme ja palvelujamme
  • jotka sisältyvät tai liittyvät meille lähettämiisi viesteihin
  • jotka sisältyvät meille lähettämiisi tuotteita ja/tai palveluita koskeviin kyselyihin.

Voimme käsitellä tämän tietosuojakäytännön muissa ehdoissa määritettyjä henkilötietoja silloin, kun se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tuomioistuinmenettelyissä tai hallinnollisissa tai tuomioistuinten ulkopuolisissa menettelyissä. Tietojenkäsittelyn oikeudellisena perustana ovat perustellut syymme, ts. omien laillisten oikeuksiemme, sinun laillisten oikeuksiesi ja muiden henkilöiden laillisten oikeuksien turvaaminen ja puolustaminen.

Käsittelemme erityisiä henkilötietokategorioita, kuten tuotteen käyttöön liittyviä terveystietoja, jotta voimme taata tuotteidemme korkeat laatu- ja turvallisuusstandardit.

Linkit muihin sivustoihin

SPD voi tarjota linkkejä muihin sivustoihin palveluna käyttäjillemme. SPD ei kuitenkaan ole vastuussa näiden muiden sivustojen sisällöstä tai toiminnasta. SPD ei voi taata näiden muiden sivustojen tietosuojakäytäntöä. Suosittelemme, että luet tällaisten sivustojen tietosuojakäytännöt ennen niiden käyttöä.

Edustajat ja palveluntarjoajat

SPD käyttää joskus muita luotettuja liikekumppaneita suorittamaan toimintoja puolestaan eri maissa. He saattavat käyttää henkilötietojasi, mutta vain tarjotakseen tässä tietosuojakäytännössä kuvatut palvelut.

Tietojen siirto asuinmaasi ulkopuolelle

SPD voi siirtää henkilötietojasi SPD:n sisällä ja/tai SPD:ltä toisille luotetuille liikekumppaneille. Henkilötietosi voidaan siirtää tai niitä voidaan säilyttää ja käsitellä jossain muussa maassa kuin missä ne kerättiin. Näin tehdessämme noudatamme tietojen siirrossa sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä. 

Olemme ottaneet käyttöön menettelyitä ja valvontatoimenpiteitä, jotka auttavat takaamaan, että henkilötiedot pysyvät suojattuina huolimatta siitä, missä maassa niitä säilytetään tai mihin maahan ne siirretään.

 

Tietoturva

Käytössämme on suojauskäytäntöjä, joilla estetään tietojen menettäminen ja niiden tahaton, laiton tai luvaton käyttö. Niiden tarkoituksena on taata mahdollisimman hyvin kaikkien tietojemme, henkilötietosi mukaan lukien, tietoturva ja koskemattomuus.

Henkilötietojen säilytysaika

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan, kuin se on tarpeen voidaksemme täyttää tässä tietosuojakäytännössä määritellyt tarkoitukset, ellei lainsäädäntö edellytä erilaista säilytysaikaa tai oikeuta sellaiseen.

Keneen ottaa yhteyttä

Jos sinulla on kommentteja tai kysymyksiä tästä tietosuojakäytännöstä, haluat ilmoittaa tietosuojakäytännön rikkomuksesta tai haluat pyytää nähdä, korjata tai poistaa henkilötietosi, lähetä viesti osoitteeseen SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH., Attention: General Counsel, 47 route de St Georges, 1213 Petit-Lancy, Switzerland, tai lähetä SPD:lle sähköpostia osoitteeseen privacy@spdspark.com

Jos sinulla on tuotteisiin liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä Careline-asiakaspalveluumme. Sitä hoitaa Isossa-Britanniassa SPD:n tytäryhtiö, SPD Development Company Limited. Careline-asiakaspalvelun yhteystiedot näkyvät asuinmaasi sivustossa Yhteystiedot-sivulla. 

Pidä asiakaspalveluun soittaessasi saatavilla tuote ja kaikki pakkausmateriaalit, suojapussit mukaan lukien.

Kaikki puhelut äänitetään, ja niitä voidaan säilyttää tai valvoa laadunvalvonta- tai koulutustarkoituksissa, minkä lisäksi henkilötietojasi saatetaan kerätä edellä kuvatulla tavalla.

Kuulemme mielellämme ehdotuksiasi, ideoitasi tai kommenttejasi sivustostamme. Voit lähettää ehdotuksesi osoitteeseen websuggestions@spdspark.com.

Kiitos käynnistäsi sivustollamme.